Občasná zamyšlení...

Losnu, nebo Mažňáka?

3. 1. 2018 18:43
Rubrika: Nezařazené | Štítky: volby

Asi bych neodpovídal jako Jarka, ale mně nikdo tuhle otázku nepoložil v temných uličkách. Na druhou stranu, trochu času by tomu měl každý věnovat. Máme devět kandidátů, stejně jako posledně a průzkumy nám meldují do hlavy kdeco. Ale když se podíváme na ty minulé, největší a vlastně hlavní kandidát ani neprošel do druhého kola. Prostě průzkumy pro tenhle typ voleb valně neumíme a je to vidět jak u našich prezidentských a senátorských voleb, tak i u prezidentských voleb ve světě.

Pokud máme vybraného nějakého kandidáta, je potřeba hlavně jít a v prvním kole mu hodit svůj hlas. Když k volbám nepůjdeme, prostě tam lidé, které chceme, nebudou. Budeme-li volit takticky dvojku nebo trojku, tak taky ne. Pokud má náš kandidát vyhrát v prvním kole, pomůžeme mu a jestli ne, tak ubereme hlasy alespoň tomu, u koho by vítězství v prvním kole hrozilo, jen je třeba přijít. V prvním kole volme pozitivně.

Pokud náš kandidát vyhraje v prvním kole, tak hurá a je konec. Jestli postoupí do druhého kola, taky nemáme valný problém a s radostí mu to hodíme i ve druhém. Můžeme tam mít dalšího kandidáta, kterého preferujeme, nebo budeme volit se skřípěním zubů. Ve druhém kole se často volí negativně, tedy menší zlo. Přesto je i tak dobré k volbám jít.

Minule i letos jsem si udělal své srovnání pro a proti a podle toho volil. Stojí za to si sednout s papírem a tužkou a udělat si pavouka koho jo a koho ne a proč. A třeba si i nechat pod čarou kandidáty, které opravdu volit nemůžu. Nebudu rozebírat jednotlivé kandidáty, ale své pořadí mám.

A po letech neaktivity na blogu Vám přeji PF 2018.

 

Zobrazeno 939×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio